kan je van petflessen een vlag maken?

ontdek het tijdens de (gratis) excursie naar Heerenveen!

Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Dit betekent dat u de grijze bak voortaan gebruikt voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Het restafval moet naar een ondergrondse restafvalcontainer in de buurt. Op deze manier wordt meer plastic afval ingezameld om te recyclen. Maar waarom is thuis afval scheiden effectiever dan ‘nascheiden’, in de fabriek?

Daar kunnen de mensen van de Kunststofsorteerinstallatie (KSI) in Heerenveen u alles over vertellen! Op 25 mei 2019 organiseert de gemeente Zaanstad samen met HVC een excursie naar deze sorteerinstallatie. En u kunt mee! Meld u aan en ontdek wat er met uw gescheiden plastic, blik en drinkpakken afval gebeurt.

Van plastic afval tot nieuw product
Tijdens de rondleiding ziet u hoe plastic afval wordt verwerkt tot een grondstof voor nieuwe producten. Wist u bijvoorbeeld dat van vier plastic flessen een broodtrommel kan worden gemaakt?

Programma
De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Saenredam College in Rooswijk (Elvis Presleystraat). Rond 12.00 uur komen we aan bij de KSI in Heereveen. De rondleiding door de installatie start om 12.30 uur. U ziet hoe de machines het plastic afval verwerken en sorteren zodat het geschikt is als grondstof voor nieuwe producten. Om 14.30 uur rijdt de bus terug naar Zaanstad en we zijn rond 16.30 uur terug bij de parkeerplaats in Rooswijk.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 20 mei 2019. Er kunnen veertig mensen mee in de bus, dus wees er snel bij, vol=vol!

Vergeet uw lunch niet!
HVC en de gemeente Zaanstad bieden deze excursie aan en is voor de deelnemers volledig gratis. Voor koffie en koek wordt gezorgd. Neemt u wel zelf een boterham voor de lunch mee?

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de nieuwe manier van afvalinzameling in Zaanstad naar afvalscheiden.zaanstad.nl.

Voorwaarden:
  • Deelname aan de excursie is gratis
  • Deelnemers moeten goed in staat zijn om trappen te lopen
  • Tijdens de rondleiding is het verplicht een helm, veiligheidsvest, veiligheidsbril en mondkapje te dragen (deze ontvangt u in de KSI)
Aanmelden
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Er zijn zoveel aanmeldingen gekomen dat de rondleiding inmiddels vol zit.