open afvaldag Purmerend.

Jouw bananenschil wordt compost

Wist u dat zo’n 32% van het restafval bestaat uit GFT & etensresten? Nog steeds komen veel herbruikbare materialen terecht in het restafval. En dat is zonde! Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waar weer nieuwe producten van worden gemaakt. Zo wordt er van uw lege pak vla een dakpan gemaakt, van uw bananenschil groen gas en compost en van uw lege toiletrol de krant van morgen. U kunt daaraan bijdragen door thuis uw gft en etensresten, papier en karton, glas en plastic, blik en drinkpakken apart te houden.

Op zaterdag 11 mei 2019 organiseert de Gemeente Purmerend in samenwerking met HVC een Open afvaldag. Inwoners zijn deze dag van harte welkom bij de composteringsinstallatie van HVC in Purmerend. Wij geven u graag een rondleiding, nemen u mee in de virtuele wereld van de appelschil en beantwoorden al uw vragen over afval scheiden en hergebruik. U kunt zich via onderstaande link inschrijven voor één van de rondleidingen over het terrein. Kom langs en zie zelf hoe ze bij HVC van uw bananenschil compost maken!

Programma
Tijdens de Open afvaldag staan medewerkers voor u klaar om alle vragen te beantwoorden over het scheiden van afval, krijgt u een rondleiding over het terrein en kunt u de weg van de appelschil ervaren door middel van virtual reality. En natuurlijk gaat u niet met lege handen naar huis!

Adres
Composteringsinstallatie HVC Industrieterrein De Baanstee-Oost
Netwerk 60-62, 1446 SZ Purmerend

Aantal rondleidingen
Er zijn 5 rondleidingen (10:30 uur, 11:30 uur, 12:30 uur, 13:30 uur en 14:30 uur). Iedere rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voorwaarden:
  • Deelname aan de rondleiding is gratis
  • De minimumleeftijd voor een rondleiding is 8 jaar
Aanmelden
Helaas is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de rondleidingen.